Microsoft OMS nya integration med Cherwell - bra exempel på fördel med att välja en av de globalt ledande ITSM lösningarna...

Råkade idag hamna på en webb "...dedicated to System Center Cloud and Datacenter Management" där man publicerat länkar till presentationer och videos från "Operations Management Suite (OMS) Sessions at Microsoft Ignite 2016" som hölls i Atlanta förra veckan.

Då jag tycker Application & Service Dependency Mapping är ett intressant område som jag följt de senaste åren, Microsoft köpte BlueStripe ifjol och därmed fått tillgång till Dependency Mapping teknologi och vi även får mycket frågor om Dependency Mapping kopplat till Cherwell Service Management (CSM) blev jag så nyfiken och började grotta ner mig...

Cherwell har för övrigt idag ett samarbete med Firescope gällande integration av Application Dependencies men tajtare integration med BlueStripe har även skymtats på CSM's Roadmap och en stor skillnad på Firescope och Microsoft OMS är naturligtvis att väldigt många svenska kunder redan har den senare.

Efter så ha scannat igenom ett par av sessionerna fann jag så det jag sökte. I såväl "Explore configuration and change management in Operations Management Suite" och "Uncover system and service issues of any app with Operations Management Suite" avhandlades integrationen med ITSM lösningar och där Microsoft presenterade integrationen med deras tre utvalda partners där detta tagits fram OOTB: Cherwell, Provance och ServiceNow. Att Provance är med bland de tre är rätt naturligt som nära Partner till Microsoft och Provance ITSM lösning även är baserad på Microsoft CRM. Som de just nu klart starkast lysande stjärnorna på den globala marknaden bland ITSM verktyg är det heller föga förvånande att ServiceNow och Cherwell är med bland de tre.

Det ska bli spännande att utvärdera Microsoft OMS med dess nya Application Dependency teknologi tillsammans med integrationen med Cherwell Service Management.

Helt klart är detta även ett väldigt bra exempel på fördelen med att välja en globalt ledande ITSM lösning...