Nexthink erhåller investeringar på $40 miljoner

Boston, MA - Nexthink®, den unika leverantören av EndUser IT Analytics, meddelade idag att man har erhållit $ 40.000.000 i nya investeringar, huvudsakligen från Highland Europe, ett ledande globalt riskkapitalbolag. Detta är den hittills största finansieringsrundan för Nexthink och omfattar även medverkan från Bertarelli familjens Waypoint Capital och befintliga investerare Auriga Partners och Galeo Ventures.

Den senaste omgången gör att det totala kapitalet höjs till $ 65.000.000 sedan bolaget grundades genom ett forskningsprojekt inom artificiell intelligens vid det prestigefyllda Universitetet, EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) i Schweiz 2004.

Under 2015 rapporterade Nexthink en rekordtillväxt per kvartal för nionde året i rad och en årlig tillväxt på över 50% - 157% i Nordamerika, 170% i norra Europa och över 60% i DACH-regionen.

Idag har Nexthink över 600 kunder över hela världen, vilket motsvarar mer än 2,4 miljoner hanterade endpoints. Nexthinks teknik adresserar, på ett unikt sätt, ett växande behov av att ge IT-avdelningar realtids insyn i deras slutanvändarens infrastruktur. Med Nexthink Analytics kan IT-drift team minska störningar för slutanvändaren med 30% samt även upptäcka säkerhetsincidenter bland tusentals datorer på bara några sekunder.

Utrustade med den senaste omgången av finansiering, planerar Nexthink att investera ytterligare i innovation samt utöka sin globala närvaro, inklusive det nyligen öppnade amerikanska försäljningskontoret i Boston.

"Det är finns ett stort behov hos alla IT-team över hela världen att få ökad visualisering av slutanvändarnas IT beteende och upplevelse av de tjänster som IT levererar. Den senaste finansieringsomgången ger oss möjlighet att expandera på viktiga marknader och lägga till nya moduler och funktioner till vår roadmap. Många nya överraskningar kommer dyka upp mycket snart. ", Säger Pedro Bados, VD / VD och grundare av Nexthink. "Vi hade diskussioner med flera investeringsförslag inför denna runda och teamet på Highland Europe var en perfekt passform för oss. Vi övertygades av deras närhet, ett starkt internationellt nätverk och en beprövad meritlista inom vårt marknadssegment. "

"På Highland Europa, strävar vi efter att backa entreprenörer med obegränsad ambition och teknikbolag med global marknadspotential", säger Fergal Mullen, Founding Partner på Highland Europe. "Vi är mycket glada över att få möjlighet att stödja Nexthink i resan framåt i syfte att befästa bolagets ledande ställning inom EndUser IT Analytics och bygga upp en mycket värdefull verksamhet."

Nexthink EndUser IT Analytics har fått flera utmärkelser inklusive "Innovation of the Year" av ITAM Review, samt "Endpoint Security Award" vid Computing Vendor Excellence Awards, och "Best Security Project of the Year" av ComputerWeekly. Sedan starten för tre år sedan, har Nexthinks globala partnerprogram även fått 5-stjärnor av CRN.
Med den nya finansieringen, ser Nexthink nu fram emot att öka antalet anställda inom alla roller och funktioner, särskilt inom försäljning och teknik. Kvalificerade kandidater är välkomna att ansöka online på: https://www.nexthink.com/careers/.