Freshworks förvärvar Device42 samt utser ny VD

I samband med att Freshworks släppte sin kvartalsrapport för Q1 så meddelade man även att man avser att förvärva den USA-baserade startupen Device42 för 230 miljoner dollar.

Device42 hjälper företag att hantera sin IT-infrastruktur och få bättre insikt i sina system. Genom att tillhandahålla en omfattande inventering av alla IT-tillgångar i realtid – inklusive hårdvara, mjukvara och nätverkskomponenter – möjliggör man för organisationer att optimera sin resursallokering. Detta är Freshworks första förvärv sedan företaget börsnoterades 2021.

- Med mer än 800 kunder runt om i världen tillhandahåller Device42 IT-tillgångshanteringsfunktioner i enterpriseklass, vilket vi tror kan stärka vårt Freshservice-erbjudande ytterligare, säger grundaren Girish Mathrubootham i en kommentar.

- Vi har historiskt sett samarbetat med Device42 inom området, och efter att förvärvet slutförts så ser vi fram emot att serva kunderna som ett integrerat team. Vi förväntar oss att förvärvet kommer att slutföras senare under Q2, tillade han.

 Vid sidan av avslöjandet om förvärvet meddelade Freshworks även att grundaren Girish Mathrubootham avgår som VD. Mathrubootham blir i stället arbetande styrelseordförande och rollen som VD tas över av Dennis Woodside.

Föregående
Föregående

Freshworks senaste benchmark-rapport: Så omdefinierar generativ AI ITSM

Nästa
Nästa

Synerity blir Zendesk Advanced Partner