Freshworks lanserar Freshservice for Business Teams

Freshworks presenterar nu Freshservice™ for Business Teams som gör det möjligt för avdelningar utanför IT-funktionen, såsom HR, faciliteter, juridik och ekonomi, att på ett säkert sätt tillhandahålla oavbruten serviceleverans inom varje avdelning. Freshworks kommer även att vara värd för ett virtuellt evenemang den 9 november för att demonstrera en mängd nya produktinnovationer från lanseringen.

Lanseringen av Freshservice for Business Teams – en Enterprise Service Management-lösning (ESM) – bygger på Freshworks uppdrag att hjälpa alla anställda att trivas med moderna, enkla och prisvärda produkter.

- Tusentals Freshworkskunder använder redan Freshservice utanför IT för att stödja interna intressenter, säger Prakash Ramamurthy, Chief Product Officer på Freshworks.

- Med Freshservice for Business Teams kan företag av alla storlekar dra nytta av servicehanteringsprinciper även på icke-IT-avdelningar. Varje del av verksamheten förtjänar oavbruten serviceleverans, fortsätter han.

Det som gör Freshservice for Business Teams unikt är dess "Workspaces"-moduler som ger HR-teamet, eller ekonomichefen, möjligheten att säkert hantera och automatisera uppgifter med hjälp av de Freshservicefunktioner de specifikt behöver. Flera team kan samexistera i en Freshservice-instans och delegera administration för att säkerställa att affärsfunktioner endast ser data och kapacitet som är relevanta för deras avdelning.

För mer information om Freshworks for Business Teams, besök Freshworks hemsida eller anmäl dig till det virtuella evenemanget den 9 november.

Föregående
Föregående

Synerity inleder partnersamarbete med Zendesk!

Nästa
Nästa

Cherwell 2022.3 Tillgänglig