Freshdesk vs Zendesk - Vilken plattform är bäst för ditt företag?

Introduktion

I dagens konkurrensutsatta värld är kundnöjdhet nyckeln till framgång för vilket företag som helst. För att säkerställa att dina kunder är nöjda och att din verksamhet fungerar smidigt, behöver du en effektiv programvara för kundtjänst. Zendesk och Freshdesk är två av de mest populära lösningarna på marknaden idag. Men vilken ska du välja?

Ibland kan det kännas tufft och utmanande att välja rätt ärendehanterings-system för ditt företag. Freshdesk och Zendesk är två av de mest populära aktörerna inom ärendehantering för kundservice på marknaden idag, men vad skiljer dem åt? I den här artikeln kommer vi att undersöka skillnaderna mellan Zendesk och Freshdesk för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

 
 
 

Freshdesk - Bakgrund

Freshdesk är en molnbaserad helpdeskplattform som grundades år 2010 i Chennai, Indien. Plattformen hjälper företag att hantera kundsupport och ärendehantering genom att erbjuda ärendehantering, ärendehantering via e-post, telefon, chatt och sociala medier. Freshdesk har ett brett utbud av funktioner som hjälper företag att hantera och organisera kundsupportärenden, inklusive en självbetjäningsportal, automatisk ärendefördelning, hantering av serviceavtal, rapporter och mycket mer.

 

Zendesk - Bakgrund

Zendesk grundades år 2007 i Köpenhamn, Danmark men har idag huvudkontoret i San Fransisco, US. Företaget erbjuder sin världsledande molnbaserade kundtjänstplattform som hjälper verksamheter att hantera kundsupport, sälj- och marknadsföringsaktiviteter och engagera sina kunder. Zendesk har mer än 170 000 kunder i över 160 länder och har kontor runt om i världen med totalt över 5 000 anställda. Zendesk-sviten inkluderar Support, Chat, Talk, Guide, Explore, Sell, Connect, Sunshine och Advanced AI.


 
 

Vad skiljer Freshdesk och Zendesk åt?

Freshdesk och Zendesk är två av de mest populära kundsupportplattformarna som används av företag idag. Båda plattformarna har liknande grundläggande funktioner, såsom möjligheten att hantera supportärende och svara på kundförfrågningar via e-post och chatt. Men det finns några skillnader att tänka på.

Freshdesk är känt för sitt lägre pris och enkelhet. Plattformen har också många användbara funktioner, inklusive en självbetjäningsportal, en kunskapsbas, integration med sociala medier och mycket mer. Dessutom är Freshdesk mycket anpassningsbar, vilket gör det möjligt för företag att anpassa plattformen efter sina behov.

Å andra sidan är Zendesk en mer enhetlig, skalbar och flexibel plattform, med all funktionalitet som Freshdesk erbjuder, och ganska mycket mer därtill. Det är en robust plattform som kan hantera stora volymer av kundinteraktioner och avancerade integrationer. Plattformen erbjuder också en mängd olika funktioner, inklusive chatt, chatt-bot flöden, avancerat AI, inbyggt telefonistöd och självbetjäningsportaler med stöd för flera varumärken och språk.

 
 

Ärendehantering

 

Både Zendesk och Freshdesk erbjuder ärendehantering via e-post, telefon och chatt. De har också funktioner för ärendehantering via sociala medier. Båda plattformarna har funktioner för automatisk ärendefördelning, prioritetsinställningar och eskalering av ärenden.

Zendesk har fler smarta funktioner för att stötta handläggararbetet, och ett tydligare one-page upplägg med sitt Agent Workspace där allt är samlat på en sida där man inte behöver byta flikar och störas av pop-ups mm.

 

Rapportering

 

Båda plattformarna har funktioner för rapportering och analys av kundsupportprestanda, inklusive rapporter om ärendehanteringstider, ärendekällor och kundnöjdhet. Zendesk har dock mer avancerade rapporteringsalternativ än Freshdesk.


 

Anpassning

 

Zendesk har mer avancerade anpassningsalternativ än Freshdesk, med möjlighet att skapa flera varumärken och anpassa gränssnittet och ärendeflödet. Freshdesk har också anpassningsmöjligheter, men de är inte lika omfattande som Zendesks.

 
 

Integrationer

 

Både Zendesk och Freshdesk erbjuder ett stort antal färdiga integrationer med andra system och verktyg, inklusive CRM, e-handelsplattformar och sociala medier. Zendesk har dock ett större antal integreringar tillgängliga.

Båda har även plattformar för anpassad integration och kundspecifika appar, Freshdesk med Neo plattformen, och Zendesk med Sunshine plattformen. Zendesk Sunshine är dock en mer omfattande plattform som utgör kärnan för hela lösningen och ger stora möjligheter att, utöver integrationer och appar, bygga ut och skapa nya processer i plattformen om så krävs.

 

Användarvänlighet

 

Båda lösningarna har hög grad av använadarvänlighet. Freshdesk har ett något enklare gränssnitt än Zendesk, vilket i vissa fall kan göra det lättare för mindre företag att använda plattformen. Zendesk har fler och mer avancerade funktioner men alltid med hög användbarhet och prestanda i fokus.

 
 

Sammanfattningsvis är både Zendesk och Freshdesk starka alternativ för företag som söker en molnbaserad helpdeskplattform för att hantera sin kundsupport. Zendesk är mer avancerat när det gäller användbarhet, anpassning och rapportering, medan Freshdesk är litet enklare och har ett lägre pris. Innan du väljer en plattform är det viktigt att tänka på vilka funktioner som är viktigast för din verksamhet och vilket alternativ som passar dina behov bäst.

Vill du få hjälp av våra experter? Kontakta oss idag!

 
Föregående
Föregående

Ärendehanteringssystem inom IT