Effektivisera er IT-support: Freshservice erbjuder en mängd olika integrationsalternativ

I dagens snabbrörliga affärsmiljö är förmågan att kunna effektivisera processer, förbättra produktiviteten och höja användarens upplevelse helt avgörande. Ett effektivt sätt att uppnå dessa mål är att använda sig av integrationer. Freshservice erbjuder en mängd olika integrationsalternativ som ger organisationer möjlighet att skapa ett sömlöst och effektivt digitalt ekosystem. I den här artikeln kommer vi kortfattat att utforska några typer av integrationer som du kan bygga med Freshservice mot andra system.

API-integrationer
API-integrationer ger ett robust och mycket anpassningsbart sätt att ansluta Freshservice till andra system, verktyg och applikationer. Med API-integrationer kan du automatisera skapande, uppdateringar och lösning av tickets, synkronisera data mellan plattformar och effektivisera olika supportprocesser.

Det finns många olika sätt att integrera ett annat system, till exempel ett ITSM-system, med Freshservice. Nedan kommer vi att utforska två av dem, direkta integrationer och användning av en integrationsplattform.

  1. Direkt integration
    I en direkt integration görs API-anropen direkt mellan de två integrerade systemen. Detta kan göra det enklare att sätta upp integrationen, men det tar också bort möjligheten att enkelt skala integrationen.

  2. Integrationsplattform (iPaaS)
    När du använder en integrationsplattform skickas API-anropen först till plattformen och vidarebefordras sedan därifrån till målsystemet. Detta ger flexibilitet till integrationen eftersom integrationsplattformen kan transformera data genom att lägga till data från ett annat system eller genom att skicka den till flera målsystem. Det finns flera olika integrationsplattformar på marknaden som riktar sig till olika nischer. En av dem är Logic Apps som är en del av Microsoft Azure. Genom att använda Logic Apps skickas inte data till en ny tredje part under överföringen, och det tillkommer inga ytterligare kostnader eftersom det redan ingår i dina Microsoft-licenser.

Integrationer med appar:
Det finns flera appar på Freshworks Marketplace som kan hjälpa dig att integrera med andra system. Dessa appar är ofta snabba att installera men erbjuder bara grundläggande funktioner. På grund av bristen på anpassning orsakar de ibland mer frustration än nytta för handläggarna. Men om en snabb och grundläggande integration är vad du letar efter bör du definitivt gå över till Freshworks Marketplace och kolla på de tillgängliga apparna. På Synerity Marketplace kan du även enkelt få en översyn gällande våra egenutvecklade appar för Freshservice och Freshdesk.

Integrationer med e-post:
En e-postintegration kan också konfigureras med Freshservice. Detta är den mest grundläggande formen av en integration där e-postmeddelanden skickas från Freshservice till ett annat system eller vice versa. Denna typ av integration är också den mest begränsade typen, eftersom den fyller ärendet med onödig information och dessutom är besvärlig att arbeta med för handläggarna.

 
Föregående
Föregående

Vad är Enterprise Service Management (ESM) och varför är det så viktigt för din organisation?

Nästa
Nästa

Optimera din Freshservice- och Freshdeskupplevelse med hjälp av Syneritys appar!