Cherwell ingår nu i Microsoft Enterprise Cloud Alliance

Cherwell Software är första ITSM leverantör som går med i Microsofts Enterprise Cloud Alliance. Enterprise Cloud Alliance är också känd som Microsoft System Center Alliance.

Alliansen med Microsoft kommer ge kunder och presumtiva kunder möjlighet att välja en heltäckande IT Operations Management och Cloud OS-lösning från Microsoft som innehåller en modern och förstklassig ITSM lösning från Cherwell. Cherwell Service Management är ITSM lösningen för Microsoft-plattformen enligt Microsoft själva.

Microsoft erbjuder en rik uppsättning av IT Operations Management produkter. Microsoft erbjuder dock inte en modern ITSM-lösning. Kunderna vill ha en modern, förstklassig ITSM lösning som kan integreras med Microsoft System Center. Cherwell är det naturliga valet för kunder som behöver en förstklassig ITSM lösning som passar Microsoft-plattformen. Microsoft och Cherwell vill båda kunna erbjuda kunder det bästa utav två världar, och möjliggör tät integration mellan respektive produkter. Cherwell kommer att arbeta med Microsoft rörande integration (från en teknisk synvinkel) och go-to-market (från ett försäljnings- och marknadsföringsperspektiv).

CSM is the ITSM solution of choice for the Microsoft platform, with integrations for System Center Operations Manager, System Center Configuration Manager, Lync, Outlook, Windows PowerShell, Dynamics, and more.
— Microsoft